Το ελιόψωμο, ιδιαίτερα σε εποχές νηστείας, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Η απλότητα ενός νόστιμου ψωμιού σε συνδυασμό με τη γεύση και την ουσία της ποιοτικής ελιάς δεν αφήνουν κανένα ουρανίσκο ασυγκίνητο. Το ελιόψωμο το αγαπάς, μπορείς να το συνοδεύσεις με τα πάντα αλλά να το απολαύσεις και μόνο του.  Με λίγα λόγια είναι το τέλειο υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή απλή στην εκτέλεσή της πλην μοναδική στη γεύση της.

Υλικά
 2 kg Αλεύρι τ.Μ κιτρινο
 40 g Αλάτι
 50 g Μαγιά
 1200 g Νερό
 100 g Ελαιόλαδο
 100 g Πάστα ελιάς
 7 g Ρίγανη
 30 g Πελτέ ντομάτας
 500 g Ελιές ροδέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε αρχικά στη 1ταχύτητα για 3 λεπτά και στη συνέχεια 7 λεπτά στη 2 ταχύτητα.

3

Ξεκουράζουμε για 10-15 λεπτά.

4

Ζυγίζουμε 120 γραμμάρια ζύμης και ανοίγουμε
σαν φύλλο.

5

Γεμίζουμε με ελιές και διπλώνουμε.

6

Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε
για 20 λεπτά περίπου.

7

Ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 2 kg Αλεύρι τ.Μ κιτρινο
 40 g Αλάτι
 50 g Μαγιά
 1200 g Νερό
 100 g Ελαιόλαδο
 100 g Πάστα ελιάς
 7 g Ρίγανη
 30 g Πελτέ ντομάτας
 500 g Ελιές ροδέλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε αρχικά στη 1ταχύτητα για 3 λεπτά και στη συνέχεια 7 λεπτά στη 2 ταχύτητα.

3

Ξεκουράζουμε για 10-15 λεπτά.

4

Ζυγίζουμε 120 γραμμάρια ζύμης και ανοίγουμε
σαν φύλλο.

5

Γεμίζουμε με ελιές και διπλώνουμε.

6

Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε
για 20 λεπτά περίπου.

7

Ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά.

Απλή συνταγή για πεντανόστιμο ελιόψωμο

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 426 times, 1 visits today)