fbpx

Aτομικά ψωμάκια σίκαλης με ξηρούς καρπούς

Για πρωινό ή μεσημεριανό, τα ατομικά ψωμάκια σίκαλης με ξηρούς καρπούς αποτελούν μια επιλογή που, είτε καταναλωθούν μόνα τους είτε σε συνδυασμό, προσφέρουν την απόλυτη ικανοποίηση μέχρι να πεις… κύμινο.

ΥΛΙΚΑ
 700 g αλεύρι Σίκαλης
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 500 g νερό
 250 g προζύμι
 20 g αλάτι
 20 g μαγιά
 100 g καρύδια χοντροαλεσμένα
 6 g κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στη 2η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’ και στη συνέχεια την ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε όμοια μικρά τεμάχια, ορθογώνιου σχήματος.

2

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν και στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

3

Πριν ψήσουμε, αν θέλουμε, ψεκάζουμε την επιφάνεια με νερό και διακοσμούμε με λίγο πίτυρο βρώμης. Ψήνουμε στους 250οC για 20’ περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 700 g αλεύρι Σίκαλης
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 500 g νερό
 250 g προζύμι
 20 g αλάτι
 20 g μαγιά
 100 g καρύδια χοντροαλεσμένα
 6 g κύμινο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στη 2η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’ και στη συνέχεια την ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε όμοια μικρά τεμάχια, ορθογώνιου σχήματος.

2

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν και στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

3

Πριν ψήσουμε, αν θέλουμε, ψεκάζουμε την επιφάνεια με νερό και διακοσμούμε με λίγο πίτυρο βρώμης. Ψήνουμε στους 250οC για 20’ περίπου.

Aτομικά ψωμάκια σίκαλης με ξηρούς καρπούς

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.