Για πρωινό ή μεσημεριανό, τα ατομικά ψωμάκια σίκαλης με ξηρούς καρπούς αποτελούν μια επιλογή που, είτε καταναλωθούν μόνα τους είτε σε συνδυασμό, προσφέρουν την απόλυτη ικανοποίηση μέχρι να πεις… κύμινο.

ΥΛΙΚΑ
 700 g αλεύρι Σίκαλης
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 500 g νερό
 250 g προζύμι
 20 g αλάτι
 20 g μαγιά
 100 g καρύδια χοντροαλεσμένα
 6 g κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στη 2η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’ και στη συνέχεια την ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε όμοια μικρά τεμάχια, ορθογώνιου σχήματος.

2

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν και στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

3

Πριν ψήσουμε, αν θέλουμε, ψεκάζουμε την επιφάνεια με νερό και διακοσμούμε με λίγο πίτυρο βρώμης. Ψήνουμε στους 250οC για 20’ περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 700 g αλεύρι Σίκαλης
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 500 g νερό
 250 g προζύμι
 20 g αλάτι
 20 g μαγιά
 100 g καρύδια χοντροαλεσμένα
 6 g κύμινο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στη 2η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’ και στη συνέχεια την ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε όμοια μικρά τεμάχια, ορθογώνιου σχήματος.

2

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν και στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

3

Πριν ψήσουμε, αν θέλουμε, ψεκάζουμε την επιφάνεια με νερό και διακοσμούμε με λίγο πίτυρο βρώμης. Ψήνουμε στους 250οC για 20’ περίπου.

Aτομικά ψωμάκια σίκαλης με ξηρούς καρπούς

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 46 times, 1 visits today)