fbpx

Print Options:

Baquette

Yields1 Serving

Λεπτή και μακριά φραντζόλα που διακρίνεται από το μήκος και την τραγανή κρούστα, όπως ορίζεται και προστατεύεται από την γαλλική νομοθεσία. Με διάμετρο περίπου 5- 6 εκατοστών και μήκος περίπου 65 εκατοστών, αν και μια μπαγκέτα μπορεί να έχει μήκος έως και ένα μέτρο. Σύμβολο του γαλλικού πολιτισμού που χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Λουδοβίκου XIV.

ΥΛΙΚΑ
 25 g μαγιά νωπή
 630 g νερό
 1 kg αλεύρι δυνατό
 22 g αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Καλύπτουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

2

Πλάθουμε, δίνοντας ανάλογο σχήμα και αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της. Ψεκάζουμε με νερό, χαράζουμε και ψήνουμε σε φούρνο 230οC για 45-60 λεπτά.

Προτεινόμενη γέμιση
3

1 τμχ μπαγκέτα κομμένη στη μέση, στήθος μόσχου (ψημένο) κομμένο σε ψιλές φέτες, 8 φέτες μπέικον, 8 φέτες ζαμπόν βραστό, μοτσαρέλα σε φέτες, 4 τμχ αυγά βραστά, 12 φέτες τομάτας, μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, μαρούλι, ελιές.

4

Ανοίγουμε τη μπαγκέτα, την αλείφουμε με την μαγιονέζα και τοποθετούμε το μαρούλι. Γαρνίρουμε διαδοχικά με το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε και κόβουμε σε τεμάχια.