Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 200 g βούτυρο 82%
 200 g μαργαρίνη
 100 g χυμό πορτοκάλι
 120 g αυγά
 30 g κονιάκ
 100 g μαύρη ζάχαρη
 100 g γλυκόζη
 5 g μπέικιν πάουντερ
 1 πρέζα αλάτι
 1000 g αλεύρι χωρίς γλουτένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με το φτερό, για 1’ στην πρωτη ταχύτητα και για άλλα 5’ στη δεύτερη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30’ στο ψυγείο και στη συνέχεια το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλο πάχους περίπου 5mm.

2

Κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα, με τη βοήθεια ενός κουπάτ, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 13’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 g βούτυρο 82%
 200 g μαργαρίνη
 100 g χυμό πορτοκάλι
 120 g αυγά
 30 g κονιάκ
 100 g μαύρη ζάχαρη
 100 g γλυκόζη
 5 g μπέικιν πάουντερ
 1 πρέζα αλάτι
 1000 g αλεύρι χωρίς γλουτένη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με το φτερό, για 1’ στην πρωτη ταχύτητα και για άλλα 5’ στη δεύτερη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30’ στο ψυγείο και στη συνέχεια το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλο πάχους περίπου 5mm.

2

Κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα, με τη βοήθεια ενός κουπάτ, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 13’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.

Μπισκοτάκια από αλεύρι χωρίς γλουτένη (τύπου “digestive”)

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 20 times, 1 visits today)