aπό τον Βαγγέλη Καλλιώρα, ΣΕΦΚΟ ΖΕΕΛΑΝΔΙΑ ABEE

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
 1000 g American Brownie
 150 g Μαργαρίνη Princess
 150 g Νερό
 240 g Αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
 500 g Γάλα
 500 g Νερό
 140 g Ζάχαρη
 400 g Minuta Choco
 200 g Roma top
 200 g Casa Cream 35%
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 350 g Ιμβερτοζαχαρο
 160 g Casa Cream 35%
 200 g Paletta Cold Gel Neutral
 4 Φύλλα ζελατίνης
 260 g Arabesque Dark 60%
EXTRA ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
 Biscotto Noir Orfeo
 Scaldis Dark

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε τη ζύμη σε χαμηλά ταψάκια της επιλογής σας, λαδωμένα με Carlex (ή στρωμένα με λαδόκολλα), γεμίζοντάς τα μέχρι 1,5-2 cm.

2

Ενδεικτικά προσθέστε 900 γρ. ζύμης σε ταψάκι 20x30 εκατοστά. Φουρνίστε στους 170-180°C για 20-30 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον τύπο του φούρνου, φροντίζοντας το τελικό προϊόν να έχει διατηρήσει την υγρασία του. Τεμαχίστε σε σχήματα της αρεσκείας σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3

Χτυπήστε με το σύρμα στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Χτυπήστε ελαφρώς τα υλικά αφρατέματος και ομογενοποιήστε με την κρέμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
4

Μαλακώστε σε νερό τα φύλλα ζελατίνης. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και λιώστε μέσα τα φύλλα. Λιώστε τη σοκολάτα. Σε μια κανάτα τοποθετήστε όλα τα υλικά και χτυπήστε με μπίμερ. Γλασάρετε στους 28-29°C.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Τοποθετήστε το brownie στη βάση σε τσέρκι της αρεσκείας σας. Γεμίστε μέχρι τη μέση με την κρέμα Minuta Choco. Σκεπάστε με ένα μικρότερο brownie. Κλείστε μεχρι το χείλος με κρέμα και παγώστε. Ξεφορμάρετε, γλασάρετε και γαρνίρετε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
 1000 g American Brownie
 150 g Μαργαρίνη Princess
 150 g Νερό
 240 g Αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
 500 g Γάλα
 500 g Νερό
 140 g Ζάχαρη
 400 g Minuta Choco
 200 g Roma top
 200 g Casa Cream 35%
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 350 g Ιμβερτοζαχαρο
 160 g Casa Cream 35%
 200 g Paletta Cold Gel Neutral
 4 Φύλλα ζελατίνης
 260 g Arabesque Dark 60%
EXTRA ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
 Biscotto Noir Orfeo
 Scaldis Dark

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε τη ζύμη σε χαμηλά ταψάκια της επιλογής σας, λαδωμένα με Carlex (ή στρωμένα με λαδόκολλα), γεμίζοντάς τα μέχρι 1,5-2 cm.

2

Ενδεικτικά προσθέστε 900 γρ. ζύμης σε ταψάκι 20x30 εκατοστά. Φουρνίστε στους 170-180°C για 20-30 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον τύπο του φούρνου, φροντίζοντας το τελικό προϊόν να έχει διατηρήσει την υγρασία του. Τεμαχίστε σε σχήματα της αρεσκείας σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3

Χτυπήστε με το σύρμα στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Χτυπήστε ελαφρώς τα υλικά αφρατέματος και ομογενοποιήστε με την κρέμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
4

Μαλακώστε σε νερό τα φύλλα ζελατίνης. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και λιώστε μέσα τα φύλλα. Λιώστε τη σοκολάτα. Σε μια κανάτα τοποθετήστε όλα τα υλικά και χτυπήστε με μπίμερ. Γλασάρετε στους 28-29°C.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Τοποθετήστε το brownie στη βάση σε τσέρκι της αρεσκείας σας. Γεμίστε μέχρι τη μέση με την κρέμα Minuta Choco. Σκεπάστε με ένα μικρότερο brownie. Κλείστε μεχρι το χείλος με κρέμα και παγώστε. Ξεφορμάρετε, γλασάρετε και γαρνίρετε.

Choco lover
(Visited 105 times, 1 visits today)