fbpx

Χωριάτικο μπριός με αρώματα πορτοκαλιού και βανίλιας

Λαχταριστά ψωμάκια με πορτοκάλι & βανίλια που θα εντυπωσιάσουν με τη γεύση και το άρωμά τους!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1500 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ
 500 g αλεύρι 70% μαλακό
 1200 g νερό
 40 g αλάτι
 40 g ζάχαρη
 50 g μαγιά
 100 g βούτυρο 82%
 50 g αυγά
 ξύσμα πορτοκάλι, βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για ακόμη 10’ στη γρήγορη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε στη γρήγορη ακόμη 3’.

2

Ξεκουράζουμε 15’, πλάθουμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε σε ειδικές φόρμες «μπόμπας». Στοφάρουμε μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και ψήνουμε στους 220°C για περίπου 35’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1500 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ
 500 g αλεύρι 70% μαλακό
 1200 g νερό
 40 g αλάτι
 40 g ζάχαρη
 50 g μαγιά
 100 g βούτυρο 82%
 50 g αυγά
 ξύσμα πορτοκάλι, βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για ακόμη 10’ στη γρήγορη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε στη γρήγορη ακόμη 3’.

2

Ξεκουράζουμε 15’, πλάθουμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε σε ειδικές φόρμες «μπόμπας». Στοφάρουμε μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και ψήνουμε στους 220°C για περίπου 35’.

Χωριάτικο μπριός με αρώματα πορτοκαλιού και βανίλιας

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.