Προζύμη (Poolish)*
1500 g Αλεύρι τεφ
1500 g Νερό
15 g Μαγιά νωπή
* Φτιάχνουμε μία υγρή προ-ζύμη, Χρόνος ζύμωσης: 20 ώρες στο ψυγείο.
ΖΥΜΗ
3000 g Προ-ζύμη (Poolish)*
3000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
3000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
50 g Μαγιά νωπή
50 g Εκχύλισμα ξανθιάς βύνης
130 g Αλάτι
3400 g Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζύμωμα: 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.
2
Ξεκουράζουμε τη ζύμη 60-90 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ή 16-20 ώρες στους 8°C (αργή ωρίμανση).
3
Μορφοποιούμε ελαφρά και τοποθετούμε σε τελάρο ή σε καλαθάκια (banneton).
4
Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπιες συνθήκες στόφας.
5
Ψήσιμο: Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
Ingredients
Προζύμη (Poolish)*
1500 g Αλεύρι τεφ
1500 g Νερό
15 g Μαγιά νωπή
* Φτιάχνουμε μία υγρή προ-ζύμη, Χρόνος ζύμωσης: 20 ώρες στο ψυγείο.
ΖΥΜΗ
3000 g Προ-ζύμη (Poolish)*
3000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
3000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
50 g Μαγιά νωπή
50 g Εκχύλισμα ξανθιάς βύνης
130 g Αλάτι
3400 g Νερό
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζύμωμα: 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.
2
Ξεκουράζουμε τη ζύμη 60-90 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ή 16-20 ώρες στους 8°C (αργή ωρίμανση).
3
Μορφοποιούμε ελαφρά και τοποθετούμε σε τελάρο ή σε καλαθάκια (banneton).
4
Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπιες συνθήκες στόφας.
5
Ψήσιμο: Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
(Visited 70 times, 1 visits today)