Ζύμη τύπου μπριός, πλασμένη σε πλεξούδα από φυτίλια γεμιστά με σοκολάτα, ψημένο σε ατομική φόρμα κέικ. Προτείνεται, όπως προδίδει και η ονομασία του, ως συνοδευτικό του καφέ.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι
 120 g γάλα πλήρες
 60 g ζάχαρη άχνη
 40 g μαγιά
 10 g αλάτι
 180 g βούτυρο 82%
 4 g αυγά
 2 g βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 12’ ακόμη στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας σε μία μπασίνα για 30’ περίπου και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 100 γρ., μορφοποιούμε σε φιτίλια τα οποία τα γεμίζουμε με ψηνόμενη πραλίνα, και τα πλάθουμε ανά τρία σε πλεξούδα.

2

Χαράζουμε την επιφάνειά τους με σκοπό να διακρίνεται η γέμιση και τοποθετούμε σε μακρόστενες φόρμες. Περνάμε ελαφρώς με αυγό και ψήνουμε για 25’ στους 190οC.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι
 120 g γάλα πλήρες
 60 g ζάχαρη άχνη
 40 g μαγιά
 10 g αλάτι
 180 g βούτυρο 82%
 4 g αυγά
 2 g βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 12’ ακόμη στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας σε μία μπασίνα για 30’ περίπου και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 100 γρ., μορφοποιούμε σε φιτίλια τα οποία τα γεμίζουμε με ψηνόμενη πραλίνα, και τα πλάθουμε ανά τρία σε πλεξούδα.

2

Χαράζουμε την επιφάνειά τους με σκοπό να διακρίνεται η γέμιση και τοποθετούμε σε μακρόστενες φόρμες. Περνάμε ελαφρώς με αυγό και ψήνουμε για 25’ στους 190οC.

Coffee Cake

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 75 times, 2 visits today)