fbpx

Φωλίτσες μπριός με κρέμα λεμονιού

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1000 g αλεύρι 55%
 20 g αλάτι
 100 g ζάχαρη
 100 g βούτυρο
 100 g αυγά
 400 g γάλα
 50 g μαγιά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
 100 g χυμό λεμόνι
 150 g ζάχαρη
 40 g άμυλο
 60 g αυγά
 Ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 5’ στην αργή ταχύτητα και για 10’ στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε για 20’, κόβουμε σε τεμάχια βάρους 80 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμη 15’.

2

Πιέζουμε στο κέντρο, γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού και στοφάρουμε για 30’. Αλείφουμε με αυγό τη ζύμη και ψήνουμε στους 180°C για 15’. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο γλάσο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1000 g αλεύρι 55%
 20 g αλάτι
 100 g ζάχαρη
 100 g βούτυρο
 100 g αυγά
 400 g γάλα
 50 g μαγιά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
 100 g χυμό λεμόνι
 150 g ζάχαρη
 40 g άμυλο
 60 g αυγά
 Ξύσμα λεμονιού

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 5’ στην αργή ταχύτητα και για 10’ στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε για 20’, κόβουμε σε τεμάχια βάρους 80 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμη 15’.

2

Πιέζουμε στο κέντρο, γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού και στοφάρουμε για 30’. Αλείφουμε με αυγό τη ζύμη και ψήνουμε στους 180°C για 15’. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο γλάσο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο.

Φωλίτσες μπριός με κρέμα λεμονιού

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.