Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1000 g αλεύρι 55%
 20 g αλάτι
 100 g ζάχαρη
 100 g βούτυρο
 100 g αυγά
 400 g γάλα
 50 g μαγιά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
 100 g χυμό λεμόνι
 150 g ζάχαρη
 40 g άμυλο
 60 g αυγά
 Ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 5’ στην αργή ταχύτητα και για 10’ στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε για 20’, κόβουμε σε τεμάχια βάρους 80 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμη 15’.

2

Πιέζουμε στο κέντρο, γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού και στοφάρουμε για 30’. Αλείφουμε με αυγό τη ζύμη και ψήνουμε στους 180°C για 15’. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο γλάσο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1000 g αλεύρι 55%
 20 g αλάτι
 100 g ζάχαρη
 100 g βούτυρο
 100 g αυγά
 400 g γάλα
 50 g μαγιά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
 100 g χυμό λεμόνι
 150 g ζάχαρη
 40 g άμυλο
 60 g αυγά
 Ξύσμα λεμονιού

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 5’ στην αργή ταχύτητα και για 10’ στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε για 20’, κόβουμε σε τεμάχια βάρους 80 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμη 15’.

2

Πιέζουμε στο κέντρο, γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού και στοφάρουμε για 30’. Αλείφουμε με αυγό τη ζύμη και ψήνουμε στους 180°C για 15’. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο γλάσο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο.

Φωλίτσες μπριός με κρέμα λεμονιού

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 58 times, 1 visits today)