Ψωμακι τύπου μπριος, εμπλουτισμενο με διάφορα κομματακια φρούτων (δαμάσκηνα, σύκα, βερύκοκα, σταφίδες), πλασμένο σε μεταλλική φόρμα, διακοσμημένο μετά την έψηση με άχνη ζάχαρη.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι
 120 g γάλα πλήρες
 60 g ζάχαρη άχνη
 40 g μαγιά
 10 g αλάτι
 180 g βούτυρο 82%
 4 αυγά
 5 g κανέλλα
 50 g αμύγδαλα αλεσμένα
 100 g φρούτα σε μικρά κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός των φρούτων και των αμυγδάλων, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 12’ ακόμη στη γρήγορη.

2

Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμη στην αργή ταχύτητα.

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας σε μία μπασίνα για 30’ περίπου και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 350γρ., πλάθουμε σε φρατζόλες μικρές και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες. Ψήνουμε για 25’ στους 190οC.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι
 120 g γάλα πλήρες
 60 g ζάχαρη άχνη
 40 g μαγιά
 10 g αλάτι
 180 g βούτυρο 82%
 4 αυγά
 5 g κανέλλα
 50 g αμύγδαλα αλεσμένα
 100 g φρούτα σε μικρά κομματάκια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός των φρούτων και των αμυγδάλων, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 12’ ακόμη στη γρήγορη.

2

Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμη στην αργή ταχύτητα.

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας σε μία μπασίνα για 30’ περίπου και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 350γρ., πλάθουμε σε φρατζόλες μικρές και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες. Ψήνουμε για 25’ στους 190οC.

Φρουτόψωμο

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 82 times, 1 visits today)