Η συνταγή είναι από τον Κώστα Γεωργακόπουλο, Τεχνικό Σύμβουλο της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

Yields1 Serving
Υλικά
 1700 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 1400 g βούτυρο 99%
 1000 g ζάχαρη
 10 g αλάτι
 1600 g αυγά
 35 g σόδα
 1300 g κάστανα
 1400 g πάστα αμυγδάλου (μάρτζιπαν) βανίλια
Εκτέλεση
1

Ανακατεύουμε στο μίξερ με το σύρμα, το μάρτζιπαν με τη ζάχαρη μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη ζύμη.

2

Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο, το αλάτι και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και μόλις γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός, προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα. Μόλις όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τα κάστανα, που τα έχουμε ψιλοκόψει.

4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ειδικές φόρμες σιλικόνης (που έχουν στρογγυλό σχήμα, με κενό στο κέντρο). Ψήνουμε στους 180°C για 35-45’.

Ingredients

Υλικά
 1700 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 1400 g βούτυρο 99%
 1000 g ζάχαρη
 10 g αλάτι
 1600 g αυγά
 35 g σόδα
 1300 g κάστανα
 1400 g πάστα αμυγδάλου (μάρτζιπαν) βανίλια

Directions

Εκτέλεση
1

Ανακατεύουμε στο μίξερ με το σύρμα, το μάρτζιπαν με τη ζάχαρη μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη ζύμη.

2

Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο, το αλάτι και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και μόλις γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός, προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα. Μόλις όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τα κάστανα, που τα έχουμε ψιλοκόψει.

4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ειδικές φόρμες σιλικόνης (που έχουν στρογγυλό σχήμα, με κενό στο κέντρο). Ψήνουμε στους 180°C για 35-45’.

Gugelhupf, το νόστιμο κέικ της κεντρικής Ευρώπης!
(Visited 166 times, 1 visits today)