Την Ηπειρώτικη “κασόπιτα” ετοίμασαν ο π. Φιλάρετος Χριστιάς, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής & ο Καρτέρης Νικόλαος, Τεχνολόγος Τροφίμων, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του μαθήματος “Εργαστήριο Συναφών προϊόντων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής”.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι τύπου 70%
 500 g νερό
 100 g γιαούρτι πρόβειο
 50 g ελαιόλαδο για τη ζύμη
 400 g φέτα σκληρή (για γέμιση και παπάλισμα)
 12 g αλάτι
 50 g ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Τοποθετούμε σε λεκάνη το αλεύρι, ανοίγοντας μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνοντας όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και το ελαιόλαδο για άλειμμα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.

2

Προσθέτουμε και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και αφού ανακατέψουμε αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (το λεγόμενο "σινί"), διαμέτρου 34 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου, αφού πρώτα ρίξουμε από πάνω λάδι. Χρόνος ψησίματος 40'.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι τύπου 70%
 500 g νερό
 100 g γιαούρτι πρόβειο
 50 g ελαιόλαδο για τη ζύμη
 400 g φέτα σκληρή (για γέμιση και παπάλισμα)
 12 g αλάτι
 50 g ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
 1 αυγό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Τοποθετούμε σε λεκάνη το αλεύρι, ανοίγοντας μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνοντας όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και το ελαιόλαδο για άλειμμα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.

2

Προσθέτουμε και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και αφού ανακατέψουμε αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (το λεγόμενο "σινί"), διαμέτρου 34 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου, αφού πρώτα ρίξουμε από πάνω λάδι. Χρόνος ψησίματος 40'.

Ηπειρώτικη “Κασόπιτα” Πωγωνίου
(Visited 69 times, 1 visits today)