Ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα είναι το κανταΐφι, το οποίο το συναντάμε έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό του τη μορφή του βασικού υλικού παραγωγής του, που είναι το φύλλο. Η μορφολογία του είναι πολύ χαρακτηριστική και ιδιαίτερη, γεγονός που κάνει και το παραγόμενο προϊόν πολύ ιδιαίτερο.

Yields1 Serving

Υλικά
 1 kg Φύλλο κανταΐφι
 250 g Καρύδι ψίχα
 250 g Αμύγδαλο σπασμένο
 60 g Κανέλα
 10 g Γαρύφαλλο
 350 g Βούτυρο γάλακτος
Υλικά για το σιρόπι
 1 kg Ζάχαρη
 750 g Νερό
 100 kg Γλυκόζη
 Μισό Λεμόνι

Εκτέλεση
1

Ξανοίγουμε πολύ καλά το φύλλο κανταϊφιού. Χωρίζουμε σε ατομικά κομμάτια, τοποθετούμε γέμιση και διπλώνουμε -τυλίγουμε στην κλασσική μορφή.

2

Βάζουμε τα τεμάχια σε ταψάκι και μόλις γεμίσουμε, αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180 oC για 45 περίπου λεπτά (ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).

Για το σιρόπι
3

Για το σωστό σιρόπιασμα του γλυκού μας, θα πρέπει να έχουμε 29 βαθμούς Brix πυκνότητα και το γλυκό μας να είναι κρύο και το σιρόπι καυτό.

Ingredients

Υλικά
 1 kg Φύλλο κανταΐφι
 250 g Καρύδι ψίχα
 250 g Αμύγδαλο σπασμένο
 60 g Κανέλα
 10 g Γαρύφαλλο
 350 g Βούτυρο γάλακτος
Υλικά για το σιρόπι
 1 kg Ζάχαρη
 750 g Νερό
 100 kg Γλυκόζη
 Μισό Λεμόνι

Directions

Εκτέλεση
1

Ξανοίγουμε πολύ καλά το φύλλο κανταϊφιού. Χωρίζουμε σε ατομικά κομμάτια, τοποθετούμε γέμιση και διπλώνουμε -τυλίγουμε στην κλασσική μορφή.

2

Βάζουμε τα τεμάχια σε ταψάκι και μόλις γεμίσουμε, αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180 oC για 45 περίπου λεπτά (ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).

Για το σιρόπι
3

Για το σωστό σιρόπιασμα του γλυκού μας, θα πρέπει να έχουμε 29 βαθμούς Brix πυκνότητα και το γλυκό μας να είναι κρύο και το σιρόπι καυτό.

Κανταΐφι
(Visited 312 times, 1 visits today)