Η συνταγή είναι από τους τεχνικούς σύμβουλους ζαχαροπλαστικής
στη SEFCO ZEELANDIA
Νεκτάριος Συμεωνίδης, Νίκος Αλεβιζόπουλος, Βαγγέλης Καλλιώρας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΚΑ
 500 g Mama’s Olikis (ψημένο τρίμμα)
 250 g Fondant
 5 g Ρούμι
 5 g Arabesque Cocoa
 3 g Κανέλα
 2 g Τζίντζερ
 50 g Arabesque Dark 60% (λιωμένη)
 100 g Καρύδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 1000 g Dip White
 200 g Ηλιέλαιο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
 1000 g Digestive Cookies
 400 g Μαργαρίνη Princess
 50 g Αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΚΑ
1

Προσθέστε τα 6 πρώτα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος το σπασμένο καρύδι. Ανοίξτε σε πάχος 1 cm ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Χρησιμοποιήστε κουπάτ σε διάφορες διαμέτρους για να κόψετε τη ζύμη, ώστε να σχηματίσετε στη συνέχεια ένα δέντρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2

Λιώστε τα υλικά και βουτήξτε τις κομμένες καριόκες.

Εκτέλεση για τα διακοσμητικά
3

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 2 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 2-4mm ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κόψτε με το επιθυμητό κουπάτ. Ψήστε στους 170°C για 15 λεπτά ανάλογα τον τύπο του φούρνου.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Βουτήξτε τις καριόκες και τοποθετήστε τες σχηματίζοντας ένα δέντρο ξεκινώντας από τη βάση με τη μεγαλύτερη διάμετρο και καταλήγοντας προς τα πάνω με τη μικρότερη. Τοποθετήστε στην κορυφή το ντεκόρ. Διακοσμήστε κατά βούληση.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΚΑ
 500 g Mama’s Olikis (ψημένο τρίμμα)
 250 g Fondant
 5 g Ρούμι
 5 g Arabesque Cocoa
 3 g Κανέλα
 2 g Τζίντζερ
 50 g Arabesque Dark 60% (λιωμένη)
 100 g Καρύδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 1000 g Dip White
 200 g Ηλιέλαιο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
 1000 g Digestive Cookies
 400 g Μαργαρίνη Princess
 50 g Αυγά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΚΑ
1

Προσθέστε τα 6 πρώτα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος το σπασμένο καρύδι. Ανοίξτε σε πάχος 1 cm ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Χρησιμοποιήστε κουπάτ σε διάφορες διαμέτρους για να κόψετε τη ζύμη, ώστε να σχηματίσετε στη συνέχεια ένα δέντρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2

Λιώστε τα υλικά και βουτήξτε τις κομμένες καριόκες.

Εκτέλεση για τα διακοσμητικά
3

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 2 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 2-4mm ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κόψτε με το επιθυμητό κουπάτ. Ψήστε στους 170°C για 15 λεπτά ανάλογα τον τύπο του φούρνου.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Βουτήξτε τις καριόκες και τοποθετήστε τες σχηματίζοντας ένα δέντρο ξεκινώντας από τη βάση με τη μεγαλύτερη διάμετρο και καταλήγοντας προς τα πάνω με τη μικρότερη. Τοποθετήστε στην κορυφή το ντεκόρ. Διακοσμήστε κατά βούληση.

Καριόκα με ρούμι και μπαχαρικά με Mama’s Olikis
(Visited 48 times, 1 visits today)