Τα καριώτικα ξεροτήγανα παρασκεύασαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας Γαλατσίου. Οι μαθητές ευχαριστούν τον Γιώργο Γλαρό από το ζαχαροπλαστείο “ΖΑΓΟΡΑΣ “ στον Άγιο Κήρυκο Ικαρία για την παραχώρηση της συνταγής της μητέρας του.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 1400 g αλεύρι τ. 70%
 400 ml χυμός πορτοκάλι
 100 ml ελαιόλαδο
 100 ml κονιάκ
 7 αυγά
 30 g ζάχαρη
 10 g κανέλα
 5 g αλάτι
 5 g γαρύφαλλο
 10 g σόδα
 Σουσάμι & αμύγδαλο τριμμένο για το πασπάλισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 750 ml νερό
 1000 g ζάχαρη
 500 g μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30΄. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0.5 cm. Κόβουμε λωρίδες 3-4 cm πλάτος και μετά τεμάχια 5–6 cm μήκος.

2

Πιέζουμε στη μέση και διπλώνουμε σε φιογκάκι (παπιγιόν). Τηγανίζουμε σε μέτριο προς καυτό λάδι με συνεχή ανάδευση. Βουτάμε κατευθείαν σε κρύο σιροπόμελο. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και αμύγδαλο. Ραντίζουμε με λίγο σιροπόμελο την στημένη πιατέλα μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1400 g αλεύρι τ. 70%
 400 ml χυμός πορτοκάλι
 100 ml ελαιόλαδο
 100 ml κονιάκ
 7 αυγά
 30 g ζάχαρη
 10 g κανέλα
 5 g αλάτι
 5 g γαρύφαλλο
 10 g σόδα
 Σουσάμι & αμύγδαλο τριμμένο για το πασπάλισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 750 ml νερό
 1000 g ζάχαρη
 500 g μέλι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30΄. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0.5 cm. Κόβουμε λωρίδες 3-4 cm πλάτος και μετά τεμάχια 5–6 cm μήκος.

2

Πιέζουμε στη μέση και διπλώνουμε σε φιογκάκι (παπιγιόν). Τηγανίζουμε σε μέτριο προς καυτό λάδι με συνεχή ανάδευση. Βουτάμε κατευθείαν σε κρύο σιροπόμελο. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και αμύγδαλο. Ραντίζουμε με λίγο σιροπόμελο την στημένη πιατέλα μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά

Καριώτικα Ξεροτήγανα
(Visited 87 times, 1 visits today)