Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 150 g νερό
 150 g χυμό πορτοκάλι
 150 g ηλιέλαιο
 150 g μαργαρίνη
 15 g σόδα
 15 g μπέικιν πάουντερ
 350 g ζάχαρη
 50 g μέλι
 1 πρέζα αλάτι
 20 g κανέλα
 300 g αλεύρι φακής
 700 g αλεύρι 70% μαλακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφρατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι στον κάδο του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το χυμό και το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

2

Τέλος προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν και την κανέλα και μετά το αλέυρι. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 10’ στο ψυγείο και στη συνέχεια το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα. Ψήνουμε για 17’ περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210°C.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 150 g νερό
 150 g χυμό πορτοκάλι
 150 g ηλιέλαιο
 150 g μαργαρίνη
 15 g σόδα
 15 g μπέικιν πάουντερ
 350 g ζάχαρη
 50 g μέλι
 1 πρέζα αλάτι
 20 g κανέλα
 300 g αλεύρι φακής
 700 g αλεύρι 70% μαλακό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφρατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι στον κάδο του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το χυμό και το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

2

Τέλος προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν και την κανέλα και μετά το αλέυρι. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 10’ στο ψυγείο και στη συνέχεια το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα. Ψήνουμε για 17’ περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210°C.

Κουλουράκια από αλεύρι φακής (με μέλι και κανέλα)

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 52 times, 1 visits today)