fbpx

Print Options:

Κουλουράκια ούζου ή Μεθυσμένα ή Κορινθιακά

Yields1 Serving

Μια γευστική συνταγή με χαρακτηριστικότερη τη γεύση του ούζου έρχεται από την περιοχή της Κορίνθου.

Υλικά
 2500 g Αλεύρι Σούπερ
 650 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 750 g Λαδι
 1 l Ούζο
 25 g Αμμωνία
 5 g Βανίλια
 5 g Μαστίχα
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη, λεία και ομοιογενής. Κόβουμε και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα με κόμπους και τοποθετούμε σε λαμαρίνες. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε έτοιμο φούρνο 180 οC.