Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι 70% δυνατό
 450 g νερό
 150 g ζάχαρη
 20 g αλάτι
 100 g λάδι
 50 g μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 4’ στην αργή ταχύτητα και για 10’ στη γρήγορη. Κόβουμε σε τεμάχια 150 γρ., μορφοποιούμε σε φυτίλια και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα πιέζουμε στο κέντρο.

2

Γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και μικρές φέτες μήλου. Κλείνουμε πιέζοντας τη ζύμη, τα βουτάμε σε νερό και έπειτα σε σησάμι. Στοφάρουμε για 30’ και ψήνουμε στους 240°C για 20’.

3

Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι 70% δυνατό
 450 g νερό
 150 g ζάχαρη
 20 g αλάτι
 100 g λάδι
 50 g μαγιά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 4’ στην αργή ταχύτητα και για 10’ στη γρήγορη. Κόβουμε σε τεμάχια 150 γρ., μορφοποιούμε σε φυτίλια και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα πιέζουμε στο κέντρο.

2

Γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και μικρές φέτες μήλου. Κλείνουμε πιέζοντας τη ζύμη, τα βουτάμε σε νερό και έπειτα σε σησάμι. Στοφάρουμε για 30’ και ψήνουμε στους 240°C για 20’.

3

Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Κουλούρι Θεσσαλονικής γεμιστό με μαρμελάδα, μήλο και κανέλα

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 60 times, 1 visits today)