Μια άριστη επιλογή που θα συνοδεύσει ένα πιάτο κρεατικών είναι το προζυμένιο ψωμί με τραχανά και πρόβειο γιαούρτι. Είναι αυτό που θα κάνει πιο ανάλαφρο το γεύμα και θα δώσει μια σπιρτάδα στον ουρανίσκο.

YΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι 70% μαλακό
 400 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ
 200 g αλεύρι κριθαρένιο
 600 g νερό
 200 g προζύμι
 20 g μαγιά
 25 g αλάτι
 250 g τραχανάς ξυνός
 300 g γιαούρτι πρόβειο
 50 g ελαιόλαδο
 20 g ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 10’ στην 1η ταχύτητα και για ακόμα
3’ στην 2η ταχύτητα.

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30’ και στη συνέχεια κόβουμε και πλάθουμε σε μικρό καρβελάκι.

3

Στοφάρουμε για 40’ περίπου και ψήνουμε στους 240οC για 30’. Συνήθως σερβίρουμε το καρβελάκι ως έχει.

Ingredients

YΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι 70% μαλακό
 400 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ
 200 g αλεύρι κριθαρένιο
 600 g νερό
 200 g προζύμι
 20 g μαγιά
 25 g αλάτι
 250 g τραχανάς ξυνός
 300 g γιαούρτι πρόβειο
 50 g ελαιόλαδο
 20 g ξύδι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 10’ στην 1η ταχύτητα και για ακόμα
3’ στην 2η ταχύτητα.

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30’ και στη συνέχεια κόβουμε και πλάθουμε σε μικρό καρβελάκι.

3

Στοφάρουμε για 40’ περίπου και ψήνουμε στους 240οC για 30’. Συνήθως σερβίρουμε το καρβελάκι ως έχει.

Κριθαρένιο με ξυνό τραχανά & πρόβειο γιαούρτι

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 119 times, 1 visits today)