Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 480 g Αλεύρι κρίθινο
 20 g Baking powder
 165 g Αυγά (3 τμχ)
 150 g Ελαιόλαδο
 525 g Εκχύλισμα ξανθιάς βύνης ή μέλι
 10 g Εκχύλισμα βανίλιας
 375 g Καρυδόψιχα τριμμένη
 375 g Σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κρίθινο αλεύρι με το baking powder. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα αυγά με το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βύνης (ή μέλι) και το εκχύλισμα βανίλιας.

2

Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια σφικτή και κολλώδη ζύμη. Προς το τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.

3

Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, αποθέτουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και πατάμε ελαφρώς να απλώσουν. Ψήνουμε στους 175°C για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να παραμένουν μαλακά στο κέντρο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 480 g Αλεύρι κρίθινο
 20 g Baking powder
 165 g Αυγά (3 τμχ)
 150 g Ελαιόλαδο
 525 g Εκχύλισμα ξανθιάς βύνης ή μέλι
 10 g Εκχύλισμα βανίλιας
 375 g Καρυδόψιχα τριμμένη
 375 g Σταγόνες σοκολάτας

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κρίθινο αλεύρι με το baking powder. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα αυγά με το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βύνης (ή μέλι) και το εκχύλισμα βανίλιας.

2

Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια σφικτή και κολλώδη ζύμη. Προς το τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.

3

Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, αποθέτουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και πατάμε ελαφρώς να απλώσουν. Ψήνουμε στους 175°C για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να παραμένουν μαλακά στο κέντρο.

Kρίθινο Cookie
(Visited 136 times, 1 visits today)