fbpx

“Κρητικό” με αλεύρι από κριθάρι και χαρούπι

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι κριθαρένιο
 200 g αλεύρι απο χαρούπι
 100 g αλεύρι 70% δυνατό
 1000 g αλεύρι 90%
 20 g αλάτι
 20 g υγρή βύνη
 10 g μαγιά
 200 g αναπιασμένο προζύμι σταρένιο
 50 g ηλιέλαιο
 1600 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγή μας, προσθέτοντας σταδιακά το νερό, για 10’ στην αργή ταχύτητα και για 4’ στη γρήγορη.

2

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι μας για 60’, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος (~650g) και τοποθετούμε μέσα σε ξύλινα καλαθάκια.

3

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 30’, τουμπάρουμε και ψήνουμε
στους 240°C για περίπου 50’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι κριθαρένιο
 200 g αλεύρι απο χαρούπι
 100 g αλεύρι 70% δυνατό
 1000 g αλεύρι 90%
 20 g αλάτι
 20 g υγρή βύνη
 10 g μαγιά
 200 g αναπιασμένο προζύμι σταρένιο
 50 g ηλιέλαιο
 1600 g νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγή μας, προσθέτοντας σταδιακά το νερό, για 10’ στην αργή ταχύτητα και για 4’ στη γρήγορη.

2

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι μας για 60’, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος (~650g) και τοποθετούμε μέσα σε ξύλινα καλαθάκια.

3

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 30’, τουμπάρουμε και ψήνουμε
στους 240°C για περίπου 50’.

“Κρητικό” με αλεύρι από κριθάρι και χαρούπι

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.