Τη Λαδένια Κιμώλου, ετοίμασαν στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του εργαστηριακού μαθήματος «Συναφή Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» για τους δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής, ο κ. Α. Κριτσαντώνης, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και η κα Α. Αρωνιάδα, Τεχνολόγος Τροφίμων.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 200 g Αλεύρι τ.70%
 800 g Kίτρινο ψιλό
 20 g Aλάτι
 30 g Zάχαρη
 30 g Mαγιά νωπή
 50 g Eλαιόλαδο
 600 g Nερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

2

Ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού βάζοντας ελαιόλαδο. Τοποθετούμε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ντομάτα σαν τριαντάφυλλο κυκλικά.

3

Προσθέτουμε κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά περίπου. Βγάζοντας από το φούρνο ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 g Αλεύρι τ.70%
 800 g Kίτρινο ψιλό
 20 g Aλάτι
 30 g Zάχαρη
 30 g Mαγιά νωπή
 50 g Eλαιόλαδο
 600 g Nερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

2

Ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού βάζοντας ελαιόλαδο. Τοποθετούμε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ντομάτα σαν τριαντάφυλλο κυκλικά.

3

Προσθέτουμε κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά περίπου. Βγάζοντας από το φούρνο ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο.

Λαδένια Κιμώλου
(Visited 200 times, 1 visits today)