από τον Διαμαντή Παπαπαναγή, Τεχνολόγος Τροφίμων, Υπεύθυνος Έρευνας, Ανάπτυξης και Τεχνικής Υποστήριξης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 5000 g Αλεύρι Εμπλουτισμένο Πλάθω Υγεία
 300 g Ταχίνι
 100 g Πετιμέζι
 10 g Γλυκάνισο κοπανισμένο
 120 g Μαγιά
 80 g Αλάτι
 2750 Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα για 10 λεπτά και στη γρήγορη για 4 λεπτά.

2

Κόβουμε το ζυμάρι σε μπάλες των 550 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε για μισή ώρα σε αλευρωμένο πάγκο.

3

Ανοίγουμε τη λαγάνα με τον πλάστη ή τη σφολιατομηχανή, τη ρίχνουμε σε βρεγμένο σησάμι και μαυροσήσαμο και την τοποθετούμε για ωρίμανση σε ήπια στόφα για περίπου 40 λεπτά.

4

Μετά το πέρας της ωρίμανσης της κάνουμε μικρές λακκούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο.

5

Ψήνουμε με ατμό σε φούρνο στους 240°C για περίπου 25 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 5000 g Αλεύρι Εμπλουτισμένο Πλάθω Υγεία
 300 g Ταχίνι
 100 g Πετιμέζι
 10 g Γλυκάνισο κοπανισμένο
 120 g Μαγιά
 80 g Αλάτι
 2750 Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα για 10 λεπτά και στη γρήγορη για 4 λεπτά.

2

Κόβουμε το ζυμάρι σε μπάλες των 550 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε για μισή ώρα σε αλευρωμένο πάγκο.

3

Ανοίγουμε τη λαγάνα με τον πλάστη ή τη σφολιατομηχανή, τη ρίχνουμε σε βρεγμένο σησάμι και μαυροσήσαμο και την τοποθετούμε για ωρίμανση σε ήπια στόφα για περίπου 40 λεπτά.

4

Μετά το πέρας της ωρίμανσης της κάνουμε μικρές λακκούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο.

5

Ψήνουμε με ατμό σε φούρνο στους 240°C για περίπου 25 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.

Λαγάνα εμπλουτισμένη με βιταμίνη Β12, σίδηρο & φυλλικό οξύ
(Visited 51 times, 1 visits today)