fbpx

Print Options:

Λευκή σοκολάτα με μήλο

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από τον Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Pastry Chef OLYMPIC FOODS

ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
 250 g βούτυρο 82% σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
 100 g ζάχαρη άχνη
 100 g αυγά
 2 g αλάτι
 500 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 200 g γάλα
 50 g αυγό
 15 g φύλλα ζελατίνης μαλακωμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα
 360 g λευκή σοκολάτα
 500 g μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος 35%
ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ με φτερό στην 2η ταχύτητα εκτός από τα αυγά.

2

Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Ανοίγουμε με πλάστη περίπου στα 5 χιλιοστά.

3

Κόβουμε με κουπ πατ σε μέγεθος ελαφρά μεγαλύτερο από αυτό της φόρμας σιλικόνης.

4

Ψήνουμε στους 170°C για 20 περίπου λεπτά.

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
5

Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αυγό, έως τους 82°C (crem΄anglaise). Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες.

6

Ομογενοποιούμε με σύρμα χειρός και αδειάζουμε όλο το μείγμα στη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά σε σαντιγύ.

7

Γεμίζουμε τη φόρμα σιλικόνης μέχρι τη μέση φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά και προσθέτουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής ΜΗΛΟ ΣΕ ΖΕΛΕ OF περιμετρικά στο κέντρο.

8

Συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με με την μους λευκής σοκολάτας και βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
9

Αφαιρούμε από τη φόρμα σιλικόνης και επικαλύπτουμε με MIRROIR PLUS WHITE Olympic foods.

10

Τοποθετούμε επάνω στο δίσκο μπισκότου.

11

Ολοκληρώνουμε με διακοσμητικά φτιαγμένα με ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ OF.