fbpx

Print Options:

Μαλακά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Yields1 Serving

H συνταγή είναι από τις Δανάη Ρήγα και Μαρία Βαρελά, mokpo creative cakes

ΥΛΙΚΑ
 150 g βούτυρο
 130 g καστανή ζάχαρη
 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 1 αυγό
 1 κρόκος αυγού
 300 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
 100 g χοντροκομμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τις ζάχαρες και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα

2

Ρίχνουμε το αυγό και στη συνέχεια τον κρόκο και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα.

3

Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τη χοντροκομμένη κουβερτούρα. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό. Βάζουμε κουταλιές της ζύμης στη λαμαρίνα αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.