Συνταγή από: www.loulismills.gr

Το απόλυτο κέρασμα των γιορτών!

ΥΛΙΚΑ
 750 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 250 g αλεύρι Super Αμερικής
 500 g λάδι
 200 g χυμό πορτοκάλι
 100 g κονιάκ
 200 g ζάχαρη
 12 g μπέικιν πάουντερ
 6 g αμμωνία
 3 g σόδα
 10 g κανέλα
 1 g γαρύφαλλο
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΣΙΡΟΠΙ
 1000 g νερό
 1500 g ζάχαρη
 250 g γλυκόζη
 2 ξυλάκια κανέλα

ΥΛΙΚΑ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα άλευρα, για 5’ με το φτερό. Ρίχνουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

2

Πλάθουμε οβάλ κομματάκια και τα πατάμε ελαφρά με το σύρμα. Ψήνουμε στους 180-200°C για 20-24’. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι. Αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

ΣΙΡΟΠΙ
3

Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και ρίχνουμε λίγη βανίλια, 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 750 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 250 g αλεύρι Super Αμερικής
 500 g λάδι
 200 g χυμό πορτοκάλι
 100 g κονιάκ
 200 g ζάχαρη
 12 g μπέικιν πάουντερ
 6 g αμμωνία
 3 g σόδα
 10 g κανέλα
 1 g γαρύφαλλο
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΣΙΡΟΠΙ
 1000 g νερό
 1500 g ζάχαρη
 250 g γλυκόζη
 2 ξυλάκια κανέλα

Directions

ΥΛΙΚΑ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα άλευρα, για 5’ με το φτερό. Ρίχνουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

2

Πλάθουμε οβάλ κομματάκια και τα πατάμε ελαφρά με το σύρμα. Ψήνουμε στους 180-200°C για 20-24’. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι. Αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

ΣΙΡΟΠΙ
3

Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και ρίχνουμε λίγη βανίλια, 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Μελομακάρονα

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 27 times, 1 visits today)