fbpx

Print Options:

Νηστίσιμη σαλάτα με μόσχους από καλαμάρι

Yields1 Serving

Μία πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες νηστίσιμο γεύμα στο γραφείο.

Υλικά για τη σαλάτα
 50 g Σαλάτα ανάμεικτη (baby σπανάκι άγρια ρόκα)
 10 g Μυρωδικά ανάμεικτα (άνηθος / μαϊντανός / μυρώνια / καυκαλήθρες)
 10 Μόσχοι
 1 Σέλερι σε κλωνάρι
 10 Κάσιους ανάλατα
 ½ Πιπεριά κόκκινη
Υλικά για τη vinaigrette
 1 κ.σ. Λάιμ χυμός
 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 g Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
  κ.γ. Πιπεριά κόκκινη καυτερή
Εκτέλεση
1

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα σαλατικά και τα μυρωδικά. Κόβουμε το σέλερι σε λεπτές φέτες, την κόκκινη πιπεριά σε ψιλό καρεδάκι και τα αναμειγνύουμε με την σαλάτα.

2

Προσθέτουμε τα κάσιους και αφήνουμε στην άκρη, συνεχίζοντας με τη vinaigrette. Σε ένα μεταλλικό σκεύος προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σως μέσα. Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθεί η σως.

3

Τέλος, ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα τα καλαμάρια με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα προσθέτουμε στη vinaigrette και όλα μαζί στην σαλάτα ανακατεύοντας.