Τίποτα καλύτερο από το φρέσκο ψωμί ολικής άλεσης που εφοδιάζει τον οργανισμό μας με όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη,

Yields1 Serving
Υλικά
 6000 g Αλεύρι ολικής άλεσης Τ 90%
 1000 g Αλεύρι σίκαλης
 3000 g 55%
 100 g Προζύμι αποξηραμένο
 80 g Βύνη σίκαλης
 200 g Αλάτι
 50 g Ελαιόλαδο
 200 g Μαγιά
 6500 g Νερό
Εκτέλεση
1

Κόβουμε ζυμάρια των 500 γρ., πλάθουμε καρβέλια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

2

Στη συνέχεια, αφού πρώτα τα πατήσουμε πολύ καλά, τυλίγουμε το ζυμάρι σε ρολό. Ρολάρουμε σε λίγο αλεύρι ολικής και με τη βοήθεια σπάτουλας χαράζουμε την επιφάνεια αφήνωντας κενά 1 εκ.

3

Φουρνίζουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Ingredients

Υλικά
 6000 g Αλεύρι ολικής άλεσης Τ 90%
 1000 g Αλεύρι σίκαλης
 3000 g 55%
 100 g Προζύμι αποξηραμένο
 80 g Βύνη σίκαλης
 200 g Αλάτι
 50 g Ελαιόλαδο
 200 g Μαγιά
 6500 g Νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε ζυμάρια των 500 γρ., πλάθουμε καρβέλια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

2

Στη συνέχεια, αφού πρώτα τα πατήσουμε πολύ καλά, τυλίγουμε το ζυμάρι σε ρολό. Ρολάρουμε σε λίγο αλεύρι ολικής και με τη βοήθεια σπάτουλας χαράζουμε την επιφάνεια αφήνωντας κενά 1 εκ.

3

Φουρνίζουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Ολικής άλεσης (τυλιχτό)
(Visited 254 times, 1 visits today)