fbpx

Ουζοκούλουρα Αιγαίου

Η συνταγή είναι από τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Αντιπρόεδρο Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Τα ουζοκούλουρα εμφανίστηκαν στην περιοχή του Αιγίου το 1958 και η συνταγή επεκτάθηκε έκτοτε σε αρκετά σημεία της Αχαΐας.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 6000 g αλεύρι SUPER
 2000 g ζάχαρη
 2250 g ούζο
 800 g ηλιέλαιο
 150 g αμμωνία
 60 g σόδα
 1 κουταλάκι βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε το ούζο με τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την αμμωνία, τη σόδα και τη βανίλια και αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με σπιράλ.

2

Ξεκούραση για μία ώρα και ζύμωμα στη 2η ταχύτητα επιδιώκοντας να έχουμε ένα κυλινδρισμένο ζυμάρι.

3

Κόβουμε σε κομμάτια 50 με 60 γραμμαρίων και πλάθουμε κουλούρι ή πλεξούδα.

4

Φουρνίζουμε σε θερμοκρασία που ψήνουμε όλα τα κουλούρια με τραβηγμένο τάμπερ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
5

Μεγάλη προσοχή στο να είναι τραβηγμένο το τάμπερ την ώρα που φουρνίζουμε και όλη τη διάρκεια που ψήνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 6000 g αλεύρι SUPER
 2000 g ζάχαρη
 2250 g ούζο
 800 g ηλιέλαιο
 150 g αμμωνία
 60 g σόδα
 1 κουταλάκι βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε το ούζο με τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την αμμωνία, τη σόδα και τη βανίλια και αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με σπιράλ.

2

Ξεκούραση για μία ώρα και ζύμωμα στη 2η ταχύτητα επιδιώκοντας να έχουμε ένα κυλινδρισμένο ζυμάρι.

3

Κόβουμε σε κομμάτια 50 με 60 γραμμαρίων και πλάθουμε κουλούρι ή πλεξούδα.

4

Φουρνίζουμε σε θερμοκρασία που ψήνουμε όλα τα κουλούρια με τραβηγμένο τάμπερ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
5

Μεγάλη προσοχή στο να είναι τραβηγμένο το τάμπερ την ώρα που φουρνίζουμε και όλη τη διάρκεια που ψήνουμε.

Ουζοκούλουρα Αιγαίου

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.