Η συνταγή είναι από τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Αντιπρόεδρο Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Τα ουζοκούλουρα εμφανίστηκαν στην περιοχή του Αιγίου το 1958 και η συνταγή επεκτάθηκε έκτοτε σε αρκετά σημεία της Αχαΐας.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 6000 g αλεύρι SUPER
 2000 g ζάχαρη
 2250 g ούζο
 800 g ηλιέλαιο
 150 g αμμωνία
 60 g σόδα
 1 κουταλάκι βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε το ούζο με τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την αμμωνία, τη σόδα και τη βανίλια και αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με σπιράλ.

2

Ξεκούραση για μία ώρα και ζύμωμα στη 2η ταχύτητα επιδιώκοντας να έχουμε ένα κυλινδρισμένο ζυμάρι.

3

Κόβουμε σε κομμάτια 50 με 60 γραμμαρίων και πλάθουμε κουλούρι ή πλεξούδα.

4

Φουρνίζουμε σε θερμοκρασία που ψήνουμε όλα τα κουλούρια με τραβηγμένο τάμπερ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
5

Μεγάλη προσοχή στο να είναι τραβηγμένο το τάμπερ την ώρα που φουρνίζουμε και όλη τη διάρκεια που ψήνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 6000 g αλεύρι SUPER
 2000 g ζάχαρη
 2250 g ούζο
 800 g ηλιέλαιο
 150 g αμμωνία
 60 g σόδα
 1 κουταλάκι βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε το ούζο με τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την αμμωνία, τη σόδα και τη βανίλια και αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με σπιράλ.

2

Ξεκούραση για μία ώρα και ζύμωμα στη 2η ταχύτητα επιδιώκοντας να έχουμε ένα κυλινδρισμένο ζυμάρι.

3

Κόβουμε σε κομμάτια 50 με 60 γραμμαρίων και πλάθουμε κουλούρι ή πλεξούδα.

4

Φουρνίζουμε σε θερμοκρασία που ψήνουμε όλα τα κουλούρια με τραβηγμένο τάμπερ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
5

Μεγάλη προσοχή στο να είναι τραβηγμένο το τάμπερ την ώρα που φουρνίζουμε και όλη τη διάρκεια που ψήνουμε.

Ουζοκούλουρα Αιγαίου
(Visited 43 times, 1 visits today)