Μια εξαιρετική συνταγή για παγωτό κρέμα με ένα παραδοσιακό γευστικά συνδυασμό. Το γλυκό τριαντάφυλλο δένει απόλυτα και απογειώνει τη γεύση του χαρίζοντας νότες φρέσκου και σπιτικού.

Yields1 Serving

Υλικά
 1000 g Γάλα φρέσκο
 180 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 3 τεμ. Αυγά ολόκληρα
 3 τεμ. Κρόκοι αυγού
 4 g Πηκτικό παγωτού
 1 τεμ. Βανίλια στικ φρέσκια
 2 g Τρεμολίνη
 40 g Λικέρ κουαντρώ
 180 g Κρέμα γάλακτος
Υλικά για Γλυκό τριαντάφυλλο
 150 g Φύλλα τριαντάφυλλου
 90 g Νερό
 270 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 60 g Γλυκόζη
 2 σταγόνες Άρωμα τριαντάφυλλου

Εκτέλεση
1

Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τη βανίλια, το πηκτικό και την τρεμολίνη στους 90 βαθμούς.

2

Κατόπιν κρυώνουμε το μείγμα στους 18ο C. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να το πήξουμε.

3

Την ώρα που το βγάζουμε από την παγωτομηχανή ρίχνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε σταδιακά, για να πάρει εμφάνιση και χρώμα.

4

* Για την εκτέλεση του γλυκού τριαντάφυλλο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Ingredients

Υλικά
 1000 g Γάλα φρέσκο
 180 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 3 τεμ. Αυγά ολόκληρα
 3 τεμ. Κρόκοι αυγού
 4 g Πηκτικό παγωτού
 1 τεμ. Βανίλια στικ φρέσκια
 2 g Τρεμολίνη
 40 g Λικέρ κουαντρώ
 180 g Κρέμα γάλακτος
Υλικά για Γλυκό τριαντάφυλλο
 150 g Φύλλα τριαντάφυλλου
 90 g Νερό
 270 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 60 g Γλυκόζη
 2 σταγόνες Άρωμα τριαντάφυλλου

Directions

Εκτέλεση
1

Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τη βανίλια, το πηκτικό και την τρεμολίνη στους 90 βαθμούς.

2

Κατόπιν κρυώνουμε το μείγμα στους 18ο C. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να το πήξουμε.

3

Την ώρα που το βγάζουμε από την παγωτομηχανή ρίχνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε σταδιακά, για να πάρει εμφάνιση και χρώμα.

4

* Για την εκτέλεση του γλυκού τριαντάφυλλο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Παγωτό κρέμα με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
(Visited 286 times, 1 visits today)