fbpx

Παγωτό κρέμα με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

Μια εξαιρετική συνταγή για παγωτό κρέμα με ένα παραδοσιακό γευστικά συνδυασμό. Το γλυκό τριαντάφυλλο δένει απόλυτα και απογειώνει τη γεύση του χαρίζοντας νότες φρέσκου και σπιτικού.

Yields1 Serving
Υλικά
 1000 g Γάλα φρέσκο
 180 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 3 τεμ. Αυγά ολόκληρα
 3 τεμ. Κρόκοι αυγού
 4 g Πηκτικό παγωτού
 1 τεμ. Βανίλια στικ φρέσκια
 2 g Τρεμολίνη
 40 g Λικέρ κουαντρώ
 180 g Κρέμα γάλακτος
Υλικά για Γλυκό τριαντάφυλλο
 150 g Φύλλα τριαντάφυλλου
 90 g Νερό
 270 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 60 g Γλυκόζη
 2 σταγόνες Άρωμα τριαντάφυλλου
Εκτέλεση
1

Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τη βανίλια, το πηκτικό και την τρεμολίνη στους 90 βαθμούς.

2

Κατόπιν κρυώνουμε το μείγμα στους 18ο C. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να το πήξουμε.

3

Την ώρα που το βγάζουμε από την παγωτομηχανή ρίχνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε σταδιακά, για να πάρει εμφάνιση και χρώμα.

4

* Για την εκτέλεση του γλυκού τριαντάφυλλο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Ingredients

Υλικά
 1000 g Γάλα φρέσκο
 180 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 3 τεμ. Αυγά ολόκληρα
 3 τεμ. Κρόκοι αυγού
 4 g Πηκτικό παγωτού
 1 τεμ. Βανίλια στικ φρέσκια
 2 g Τρεμολίνη
 40 g Λικέρ κουαντρώ
 180 g Κρέμα γάλακτος
Υλικά για Γλυκό τριαντάφυλλο
 150 g Φύλλα τριαντάφυλλου
 90 g Νερό
 270 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 60 g Γλυκόζη
 2 σταγόνες Άρωμα τριαντάφυλλου

Directions

Εκτέλεση
1

Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τη βανίλια, το πηκτικό και την τρεμολίνη στους 90 βαθμούς.

2

Κατόπιν κρυώνουμε το μείγμα στους 18ο C. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να το πήξουμε.

3

Την ώρα που το βγάζουμε από την παγωτομηχανή ρίχνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε σταδιακά, για να πάρει εμφάνιση και χρώμα.

4

* Για την εκτέλεση του γλυκού τριαντάφυλλο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Παγωτό κρέμα με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.