fbpx

Print Options:

Παγωτό κρέμα με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

Yields1 Serving

Μια εξαιρετική συνταγή για παγωτό κρέμα με ένα παραδοσιακό γευστικά συνδυασμό. Το γλυκό τριαντάφυλλο δένει απόλυτα και απογειώνει τη γεύση του χαρίζοντας νότες φρέσκου και σπιτικού.

Υλικά
 1000 g Γάλα φρέσκο
 180 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 3 τεμ. Αυγά ολόκληρα
 3 τεμ. Κρόκοι αυγού
 4 g Πηκτικό παγωτού
 1 τεμ. Βανίλια στικ φρέσκια
 2 g Τρεμολίνη
 40 g Λικέρ κουαντρώ
 180 g Κρέμα γάλακτος
Υλικά για Γλυκό τριαντάφυλλο
 150 g Φύλλα τριαντάφυλλου
 90 g Νερό
 270 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 60 g Γλυκόζη
 2 σταγόνες Άρωμα τριαντάφυλλου
Εκτέλεση
1

Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τη βανίλια, το πηκτικό και την τρεμολίνη στους 90 βαθμούς.

2

Κατόπιν κρυώνουμε το μείγμα στους 18ο C. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να το πήξουμε.

3

Την ώρα που το βγάζουμε από την παγωτομηχανή ρίχνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε σταδιακά, για να πάρει εμφάνιση και χρώμα.

4

* Για την εκτέλεση του γλυκού τριαντάφυλλο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.