Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Φραγκογιάννη, Τεχνικό Σύμβουλο της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1500 g αλεύρι Extra Τσουρεκιού
 15 g αλάτι
 380 g ζάχαρη άχνη
 70 g μέλι
 150 g αυγά
 60 g χρυσή μαγιά
 400 g βούτυρο 82%
 450 g νερό
ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ
 750 g σταφίδες ξανθές
 350 g κύβο πορτοκάλι
 170 g κουκουνάρι
 5 g γλυκάνισο σε σκόνη
 50 g γλυκό κρασί Marsala
 3 g βανίλια σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο ταχυζυμωτήριο, στην αργή ταχύτητα για 2’ και για 8-10’ στη γρήγορη. Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμα.

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45’. Κόβουμε σε τεμάχια των 500-1.000 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού. Τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C με 75% υγρασία, μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.

3

Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης σε σχήμα τρίγωνου. Ψήνουμε στους 160°C, για 35-40’ για ψωμιά 500 γρ. και 55-65’ για ψωμιά 1.000 γρ.

4

Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1500 g αλεύρι Extra Τσουρεκιού
 15 g αλάτι
 380 g ζάχαρη άχνη
 70 g μέλι
 150 g αυγά
 60 g χρυσή μαγιά
 400 g βούτυρο 82%
 450 g νερό
ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ
 750 g σταφίδες ξανθές
 350 g κύβο πορτοκάλι
 170 g κουκουνάρι
 5 g γλυκάνισο σε σκόνη
 50 g γλυκό κρασί Marsala
 3 g βανίλια σκόνη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο ταχυζυμωτήριο, στην αργή ταχύτητα για 2’ και για 8-10’ στη γρήγορη. Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμα.

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45’. Κόβουμε σε τεμάχια των 500-1.000 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού. Τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C με 75% υγρασία, μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.

3

Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης σε σχήμα τρίγωνου. Ψήνουμε στους 160°C, για 35-40’ για ψωμιά 500 γρ. και 55-65’ για ψωμιά 1.000 γρ.

4

Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες.

Pandolce Genovese, το ιταλικό χριστόψωμο, από την όμορφη Γένοβα!
(Visited 80 times, 1 visits today)