Συνταγή από: www.loulismills.gr

Γιορτινό, λαχταριστό Pandoro!

ΥΛΙΚΑ
 2000 g μείγμα για Τσουρέκι
 100 g αμαρέτο ή κονιάκ
 500 g κρέμα γάλακτος (φυτική)
 300 g νερό ή χυμό λεμόνι ή χυμό πορτοκάλι
 200 g μαγιά
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά για 5’ στη 1η ταχύτητα και για 12-15’ στη 2η ταχύτητα σαν τσουρέκι, μόνο που το ζυμάρι να είναι πιο μαλακό. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

2

Κόβουμε ζυμάρι 900 - 1.000 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τοποθετούμε τα μπαλάκια στις φόρμες, αφού πρώτα τις έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.

3

Τα στοφάρουμε για 1 ώρα μέχρι η ζύμη να φτάσει στο χείλος της φόρμας. Ψήνουμε στους 150-160°C για 40-50’ αναλόγως το βάρος. Μόλις κρυώσει εάν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2000 g μείγμα για Τσουρέκι
 100 g αμαρέτο ή κονιάκ
 500 g κρέμα γάλακτος (φυτική)
 300 g νερό ή χυμό λεμόνι ή χυμό πορτοκάλι
 200 g μαγιά
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 χυμό από 1 λεμόνι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά για 5’ στη 1η ταχύτητα και για 12-15’ στη 2η ταχύτητα σαν τσουρέκι, μόνο που το ζυμάρι να είναι πιο μαλακό. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

2

Κόβουμε ζυμάρι 900 - 1.000 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τοποθετούμε τα μπαλάκια στις φόρμες, αφού πρώτα τις έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.

3

Τα στοφάρουμε για 1 ώρα μέχρι η ζύμη να φτάσει στο χείλος της φόρμας. Ψήνουμε στους 150-160°C για 40-50’ αναλόγως το βάρος. Μόλις κρυώσει εάν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Pandoro

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 27 times, 1 visits today)