fbpx

Print Options:

Pandoro

Yields1 Serving

Γιορτινό, λαχταριστό Pandoro!

ΥΛΙΚΑ
 2000 g μείγμα για Τσουρέκι
 100 g αμαρέτο ή κονιάκ
 500 g κρέμα γάλακτος (φυτική)
 300 g νερό ή χυμό λεμόνι ή χυμό πορτοκάλι
 200 g μαγιά
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά για 5’ στη 1η ταχύτητα και για 12-15’ στη 2η ταχύτητα σαν τσουρέκι, μόνο που το ζυμάρι να είναι πιο μαλακό. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

2

Κόβουμε ζυμάρι 900 - 1.000 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τοποθετούμε τα μπαλάκια στις φόρμες, αφού πρώτα τις έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.

3

Τα στοφάρουμε για 1 ώρα μέχρι η ζύμη να φτάσει στο χείλος της φόρμας. Ψήνουμε στους 150-160°C για 40-50’ αναλόγως το βάρος. Μόλις κρυώσει εάν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.