fbpx

Panna cotta Light

Η παραδοσιακή ιταλική συνταγή για Πανακότα έχει ακολουθηθεί από πολλές παραλλαγές και ελαφρύτερες εκδόσεις, μέσα στη διάρκεια των χρόνων. Εδώ σας παρουσιάζουμε μία light εκδοχή της που δε στερείται σε τίποτα από τη γεύση του παραδοσιακού γλυκού, ενώ μπορεί να ενταχθεί και σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Υλικά
 1 l γάλα 0% λιπαρά
 20 g στέβια
 180 g λευκή σοκολάτα
 2 τμχ. φύλλα ζελατίνης
 λίγη βανίλια
 φρούτα αποξηραμένα για ντεκόρ
Εκτέλεση
1

Βάζουμε το γάλα με τη στέβια και τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά να βράσουν καλά.

2

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.

3

Μόλις το γάλα με τη στέβια βράσουν, τα ρίχνουμε στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.

4

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία στους 45οC και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.

5

Σερβίρουμε σε μπωλάκια ή ποτήρια επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο στους 0-5οC, για 5 ώρες, για να παγώσει καλά η πανακότα. Στολίζουμε με αποξηραμένα φρούτα.

* Το προϊόν διατηρείται στη συντήρηση έως 6 ημέρες (0-5οC).
** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη στέβια με 150 γρ. μαύρη ζάχαρη.

Ingredients

Υλικά
 1 l γάλα 0% λιπαρά
 20 g στέβια
 180 g λευκή σοκολάτα
 2 τμχ. φύλλα ζελατίνης
 λίγη βανίλια
 φρούτα αποξηραμένα για ντεκόρ

Directions

Εκτέλεση
1

Βάζουμε το γάλα με τη στέβια και τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά να βράσουν καλά.

2

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.

3

Μόλις το γάλα με τη στέβια βράσουν, τα ρίχνουμε στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.

4

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία στους 45οC και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.

5

Σερβίρουμε σε μπωλάκια ή ποτήρια επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο στους 0-5οC, για 5 ώρες, για να παγώσει καλά η πανακότα. Στολίζουμε με αποξηραμένα φρούτα.

* Το προϊόν διατηρείται στη συντήρηση έως 6 ημέρες (0-5οC).
** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη στέβια με 150 γρ. μαύρη ζάχαρη.

Panna cotta Light

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.