fbpx

Πασχαλινά κουλουράκια με χαρούπι

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 350 g Βούτυρο γάλακτος Τ82%
 100 g Βούτυρο Αιγοπρόβειο 99%
 250 g Zάχαρη άχνη
 100 g Χαρουπόμελο
 8 g Μαχλέπι
 3 g Κάρδαμο (κακουλέ)
 1 g Βανίλια
 200 g Αυγά (4 τμχ
 150 g Γάλα φρέσκο (χλιαρό)
 1000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής
 10 g Baking powder
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 2 κρόκους με λίγο γάλα για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα βούτυρα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.

2

Προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το μαχλέπι, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε.

3

Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα μαζί με το γάλα (χλιαρά). Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε για λίγο στην αργή ταχύτητα.

4

Παίρνουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

5

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

6

Τα αλείφουμε με το μίγμα αυγό - γάλα.

7

Ψήνουμε στους 170°C (φούρνος με αέρα) για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 350 g Βούτυρο γάλακτος Τ82%
 100 g Βούτυρο Αιγοπρόβειο 99%
 250 g Zάχαρη άχνη
 100 g Χαρουπόμελο
 8 g Μαχλέπι
 3 g Κάρδαμο (κακουλέ)
 1 g Βανίλια
 200 g Αυγά (4 τμχ
 150 g Γάλα φρέσκο (χλιαρό)
 1000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής
 10 g Baking powder
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 2 κρόκους με λίγο γάλα για άλειμμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα βούτυρα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.

2

Προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το μαχλέπι, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε.

3

Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα μαζί με το γάλα (χλιαρά). Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε για λίγο στην αργή ταχύτητα.

4

Παίρνουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

5

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

6

Τα αλείφουμε με το μίγμα αυγό - γάλα.

7

Ψήνουμε στους 170°C (φούρνος με αέρα) για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.

Πασχαλινά κουλουράκια με χαρούπι

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.