Το πολύσπορο ψωμί είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές προτάσεις για όλα τα γεύματα της ημέρας.

Yields1 Serving
Υλικά
 3500 g Αλεύρι σίτου 55%
 1000 g Αλεύρι σίκαλης 1150
 500 g Αλεύρι ολικής άλεσης
 500 g Σουσάμι
 450 g Λινάρι
 750 g Νιφάδες βρώμης
 1000 g Ηλιόσπορος
 75 g Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
 50 g Αποξηραμένη βύνη σίκαλης
 100 g Μαργαρίνη
 120 g Αλάτι
 35 g Μαγιά (προαιρετικά)
 3000 g Νερό
Εκτέλεση
1

Κόβουμε ζυμάρια σε βάρος 500 γρ. και πλάθουμε καρβέλια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και έπειτα πλάθουμε σε φραντζόλες.

2

Ρολάρουμε τις φραντζόλες σε βρεγμένη επιφάνεια και ντεκοράρουμε με σπόρους δημητριακών. Κόβουμε με το ψαλίδι σε σχήμα ψαροκόκκαλου.

3

Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο με ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος και τελειώνουμε το ψήσιμο όταν η κόρα γίνει τραγανή.

Ingredients

Υλικά
 3500 g Αλεύρι σίτου 55%
 1000 g Αλεύρι σίκαλης 1150
 500 g Αλεύρι ολικής άλεσης
 500 g Σουσάμι
 450 g Λινάρι
 750 g Νιφάδες βρώμης
 1000 g Ηλιόσπορος
 75 g Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
 50 g Αποξηραμένη βύνη σίκαλης
 100 g Μαργαρίνη
 120 g Αλάτι
 35 g Μαγιά (προαιρετικά)
 3000 g Νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε ζυμάρια σε βάρος 500 γρ. και πλάθουμε καρβέλια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και έπειτα πλάθουμε σε φραντζόλες.

2

Ρολάρουμε τις φραντζόλες σε βρεγμένη επιφάνεια και ντεκοράρουμε με σπόρους δημητριακών. Κόβουμε με το ψαλίδι σε σχήμα ψαροκόκκαλου.

3

Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο με ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος και τελειώνουμε το ψήσιμο όταν η κόρα γίνει τραγανή.

Πολύσπορο (Ψαροκόκκαλο)
(Visited 450 times, 1 visits today)