Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΠΟΥΓΚΙΑ
 12 Φύλλα Κρούστας κομμένα 15x15
 ½ Μελιτζάνα
 1 Πιπεριά κόκκινη
 1 Κολοκύθι,
 ½ Τομάτα
 1 Σκελίδα σκόρδο
 ½ Κρεμμύδι
 56 κ.σ. Κρασί λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε όλα τα λαχανικά καρέ και βάζουμε ξεχωριστά στη μελιτζάνα αλάτι για να βγάλει τα υγρά της. Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο κομμένο στη μέση, και προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι. Σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί.

2

Προσθέτουμε τη ντομάτα, αφήνουμε να μαγειρευτεί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζουν τυχόν υγρά. Χρησιμοποιούμε τα φύλλα δύο δύο, προσθέτουμε στο κέντρο 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη από το μίγμα και ψήνουμε στους 170°C για 6 με 10 λεπτά. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με μια Μαλαγουζιά, όπως το Κτήμα Αβαντίς - Δρυος 2009.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΠΟΥΓΚΙΑ
 12 Φύλλα Κρούστας κομμένα 15x15
 ½ Μελιτζάνα
 1 Πιπεριά κόκκινη
 1 Κολοκύθι,
 ½ Τομάτα
 1 Σκελίδα σκόρδο
 ½ Κρεμμύδι
 56 κ.σ. Κρασί λευκό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε όλα τα λαχανικά καρέ και βάζουμε ξεχωριστά στη μελιτζάνα αλάτι για να βγάλει τα υγρά της. Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο κομμένο στη μέση, και προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι. Σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί.

2

Προσθέτουμε τη ντομάτα, αφήνουμε να μαγειρευτεί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζουν τυχόν υγρά. Χρησιμοποιούμε τα φύλλα δύο δύο, προσθέτουμε στο κέντρο 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη από το μίγμα και ψήνουμε στους 170°C για 6 με 10 λεπτά. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με μια Μαλαγουζιά, όπως το Κτήμα Αβαντίς - Δρυος 2009.

Πουγκιά με γέμιση λαχανικών
(Visited 36 times, 1 visits today)