Γαλλική συνταγή, ψωμάκι με μπέικιν και όχι με μαγιά, πλούσιο σε βούτυρο, εμπλουτισμένο με πουρέ από μπανάνες, και ξηρούς καρπούς.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 550 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 250 g βούτυρο 82%
 440 g ζάχαρη άχνη
 4 αυγά
 110 g καρύδια πεκάν
 200 g σταφίδες
 550 g μπανάνες
 5 g αλάτι
 20 g μπέικιν πάουντερ
 ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε σε γρήγορη ταχύητητα, σε μίξερ, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάμιξη.

2

Τέλος συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

3

Γεμίζουμε φόρμες ή μικρά ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 550 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 250 g βούτυρο 82%
 440 g ζάχαρη άχνη
 4 αυγά
 110 g καρύδια πεκάν
 200 g σταφίδες
 550 g μπανάνες
 5 g αλάτι
 20 g μπέικιν πάουντερ
 ξύσμα λεμονιού

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε σε γρήγορη ταχύητητα, σε μίξερ, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάμιξη.

2

Τέλος συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

3

Γεμίζουμε φόρμες ή μικρά ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα περίπου.

Ψωμάκια μπανάνας

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 17 times, 1 visits today)