Εναλλακτική πρόταση σε πολύσπορο, με ιδιαίτερη γεύση και αρώματα του χαρουπιού.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 300 g χαρουπάλευρο
 50 g σησάμι
 50 g λιναρόσπορο
 50 g μαυροσήσαμο
 20 g χαρουπόμελο
 670 g νερό
 25 g αλάτι
 20 g μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στην πρώτη ταχύτητα, και για αλλά 6' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20', κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Σοφάρουμε για 35', και ψήνουμε με ατμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-49'.

3

Μπορούμε αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το ψωμάκι μας με τους σπόρους της συνταγής μας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 300 g χαρουπάλευρο
 50 g σησάμι
 50 g λιναρόσπορο
 50 g μαυροσήσαμο
 20 g χαρουπόμελο
 670 g νερό
 25 g αλάτι
 20 g μαγιά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στην πρώτη ταχύτητα, και για αλλά 6' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20', κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Σοφάρουμε για 35', και ψήνουμε με ατμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-49'.

3

Μπορούμε αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το ψωμάκι μας με τους σπόρους της συνταγής μας.

Ψωμάκια πολύσπορα με χαρούπι και χαρουπόμελο

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 85 times, 1 visits today)