Γαλλική συνταγή, ψωμάκι με μπέικιν και όχι με μαγιά, πλούσιο σε βούτυρο, εμπλουτισμένο με πουρέ από μπανάνες, και ξηρούς καρπούς.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι μαλακό 70%
 500 g αλεύρι κίτρινο τ. «Μ»
 400 g προζύμι
 25 g αλάτι
 5 g μαγιά
 300 g νερό
 200 g βύσινο
 200 g σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες, για 10’στην αργή ταχύτητα και 5’ στη γρήγορη. Τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες.

2

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 90’ περίπου, το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, το τοποθετούμε στη στόφα για ακόμα 40’ και φουρνίζουμε στους 240οC για 55’ περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι μαλακό 70%
 500 g αλεύρι κίτρινο τ. «Μ»
 400 g προζύμι
 25 g αλάτι
 5 g μαγιά
 300 g νερό
 200 g βύσινο
 200 g σταφίδες

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες, για 10’στην αργή ταχύτητα και 5’ στη γρήγορη. Τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες.

2

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 90’ περίπου, το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, το τοποθετούμε στη στόφα για ακόμα 40’ και φουρνίζουμε στους 240οC για 55’ περίπου.

Ψωμί γλυκό προζυμένιο με χυμό βύσινο και σταφίδες

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 36 times, 1 visits today)