Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 30 g μαγιά
 120 g γάλα
 250 g νερό
 50 g ηδύποτο αχλαδιού ή κονιάκ
 40 g ζάχαρη καστανή
 20 g αλάτι
 120 g βούτυρο 82%
 2 αυγά
 600 g αχλάδια ελαφρώς αποξηραμένα
 150 g αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα αχλάδια και τα αμύγδαλα, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα. Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 5’ στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα με τα αχλάδια ζυμώνοντας λίγο ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40’, τη χωρίζουμε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους, και πλάθουμε. Αφήνουμε να φουσκώσουν στη στόφα, για περίπου 40’.

3

Πριν τα ψήσουμε μπορούμε να τα περάσουμε με αυγό και να διακοσμήσουμε με φιλέ αμύγδαλο. Τέλος, ψήνουμε στους 220οC για περίπου 20’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 30 g μαγιά
 120 g γάλα
 250 g νερό
 50 g ηδύποτο αχλαδιού ή κονιάκ
 40 g ζάχαρη καστανή
 20 g αλάτι
 120 g βούτυρο 82%
 2 αυγά
 600 g αχλάδια ελαφρώς αποξηραμένα
 150 g αμύγδαλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα αχλάδια και τα αμύγδαλα, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα. Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 5’ στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα με τα αχλάδια ζυμώνοντας λίγο ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40’, τη χωρίζουμε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους, και πλάθουμε. Αφήνουμε να φουσκώσουν στη στόφα, για περίπου 40’.

3

Πριν τα ψήσουμε μπορούμε να τα περάσουμε με αυγό και να διακοσμήσουμε με φιλέ αμύγδαλο. Τέλος, ψήνουμε στους 220οC για περίπου 20’.

Ψωμί με αχλάδια και αμύγδαλα

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 42 times, 1 visits today)