Ένα ψωμάκι πρωτότυπο, τόσο σε χρώμα όσο και σε γεύση!
ΥΛΙΚΑ
1600 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
400 g αλεύρι μούρων
100 g παπαρουνόσπορο
40 g ηλιέλαιο
40 g αλάτι
20 g ζάχαρη
300 g χυμό ρόδι
1200 g νερό
20 g μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, για 5’ στην πρώτη ταχύτητα και για ακόμη 7’ στη δεύτερη.
2
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για περίπου 60’ και στη συνέχεια το πλάθουμε σε καρβελάκια, βάρους 500 γρ. και τα τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες σχήματος «κύβου».
3
Τοποθετούμε στη στόφα για 30’ και στη συνέχεια ψήνουμε στους 240°C για 40’.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
1600 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
400 g αλεύρι μούρων
100 g παπαρουνόσπορο
40 g ηλιέλαιο
40 g αλάτι
20 g ζάχαρη
300 g χυμό ρόδι
1200 g νερό
20 g μαγιά
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, για 5’ στην πρώτη ταχύτητα και για ακόμη 7’ στη δεύτερη.
2
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για περίπου 60’ και στη συνέχεια το πλάθουμε σε καρβελάκια, βάρους 500 γρ. και τα τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες σχήματος «κύβου».
3
Τοποθετούμε στη στόφα για 30’ και στη συνέχεια ψήνουμε στους 240°C για 40’.
(Visited 297 times, 1 visits today)