fbpx

Print Options:

Ψωμί με σύκα και σοκολάτα

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 500 g νερό
 30 g μαγιά
 20 g αλάτι
 50 g βούτυρο 82%
 350 g σύκα ξερά
 180 g σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, τα σύκα και τη σοκολάτα, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 5’ στη δεύτερη ταχύτητα. Τέλος, ρίχνουμε τα σύκα με τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.

3

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε τεμάχια 80 γρ. και πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα. Αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 200οC για 15’.