Προτείνεται ιδανικά για συνοδευτικό σε εορταστικό τραπέζι.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 700 g αλεύρι Σίκαλης Ολικής άλεσης
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 150 g κάστανα βρασμένα
 25 g αλάτι
 20 g εκχύλισμα βύνης
 750 g νερό
 5 g μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά, αναπιάνουμε προζύμι με τα 200 γρ. από το αλεύρι της σίκαλης, τα 150 γρ. από το νερό της συνταγής μας, και καλλιέργεια προζυμιού (μάνα), τουλάχιστον 12 ώρες πριν ξεκινήσουμε το ζύμωμα όλης της συνταγής.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα κάστανα, και ζυμώνουμε για 5' στην αργή ταχύτητα και για 8' στη γρήγορη, μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιογενή και συνεκτική. Τέλος, ενσωματώνουμε και τα κάστανα στο ζυμάρι με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε μια μπασίνα για δυο περίπου ώρες.

3

Στη συνέχεια μορφοποιούμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε σε ξύλινες φόρμες. Σοφάρουμε για μισή ώρα, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50', κάνοντας αρκετούς ατμούς.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 700 g αλεύρι Σίκαλης Ολικής άλεσης
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 150 g κάστανα βρασμένα
 25 g αλάτι
 20 g εκχύλισμα βύνης
 750 g νερό
 5 g μαγιά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά, αναπιάνουμε προζύμι με τα 200 γρ. από το αλεύρι της σίκαλης, τα 150 γρ. από το νερό της συνταγής μας, και καλλιέργεια προζυμιού (μάνα), τουλάχιστον 12 ώρες πριν ξεκινήσουμε το ζύμωμα όλης της συνταγής.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα κάστανα, και ζυμώνουμε για 5' στην αργή ταχύτητα και για 8' στη γρήγορη, μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιογενή και συνεκτική. Τέλος, ενσωματώνουμε και τα κάστανα στο ζυμάρι με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε μια μπασίνα για δυο περίπου ώρες.

3

Στη συνέχεια μορφοποιούμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε σε ξύλινες φόρμες. Σοφάρουμε για μισή ώρα, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50', κάνοντας αρκετούς ατμούς.

Ψωμί σικάλεως βαρύ προζυμένιο με ολόκληρο κάστανο

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 66 times, 1 visits today)