Ο συνδυασμός καλαμποκιού με φαγόπυρο δημιουργεί ένα ψωμί με ήπια, αλλά πολύ ιδιαίτερη γεύση, πρόταση για εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 150 g αλεύρι καλαμποκιού
 150 g αλεύρι φαγόπυρου
 700 g αλεύρι 70%
 15 g εκχύλισμα βύνης
 20 g αλάτι
 4 g μαγιά
 720 g νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναπιάνουμε προζύμι με το αλεύρι του φαγόπυρου και 150 γρ. από το νερό της συνταγής μας, από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στην πρώτη ταχύτητα, και για άλλα 5' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε για δυο ώρες, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε ελαφρά σε καρβέλια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ακόμη μια ώρα και ψήνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 150 g αλεύρι καλαμποκιού
 150 g αλεύρι φαγόπυρου
 700 g αλεύρι 70%
 15 g εκχύλισμα βύνης
 20 g αλάτι
 4 g μαγιά
 720 g νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναπιάνουμε προζύμι με το αλεύρι του φαγόπυρου και 150 γρ. από το νερό της συνταγής μας, από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στην πρώτη ταχύτητα, και για άλλα 5' στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε για δυο ώρες, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε ελαφρά σε καρβέλια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ακόμη μια ώρα και ψήνουμε.

Ψωμί τριών δημητριακών με προζύμι φαγόπυρου

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 72 times, 1 visits today)