Υπάρχουν πολλά είδη σιροπιαστών γλυκισμάτων που φτιάχνουμε σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με τις συνήθειες του κάθε τόπου και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Το ραβανί φτιάχνεται κυρίως στη Μακεδονία, με πιο γνωστό αυτό της Βέροιας, το οποίο είναι αφράτο, σπυρωτό και μυρωδάτο, και αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 200 g Αλεύρι ζαχ/κης
 100 g Σιμιγδάλι ψιλό
 200 g Γάλα φρέσκο
 250 g Ζάχαρη
 150 g Καρύδα λευκή Ινδιών
 15 Αυγά
 15 g Baking Powder
 1 Λεμόνι ξύσμα
 2 g Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε με ακρίβεια όλα τα υλικά. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα αρωματικά. Τελευταίο προσθέτουμε ανακατεμένο το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το Baking Powder.

2

Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ομoιογενές μίγμα και στη συνέχεια βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί no.30.

3

Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180οC για περίπου 35-40 λεπτά. Σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι, 28 βαθμών brix.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 g Αλεύρι ζαχ/κης
 100 g Σιμιγδάλι ψιλό
 200 g Γάλα φρέσκο
 250 g Ζάχαρη
 150 g Καρύδα λευκή Ινδιών
 15 Αυγά
 15 g Baking Powder
 1 Λεμόνι ξύσμα
 2 g Βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε με ακρίβεια όλα τα υλικά. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα αρωματικά. Τελευταίο προσθέτουμε ανακατεμένο το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το Baking Powder.

2

Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ομoιογενές μίγμα και στη συνέχεια βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί no.30.

3

Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180οC για περίπου 35-40 λεπτά. Σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι, 28 βαθμών brix.

Ραβανί (με καρύδα Ινδιών)

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 30 times, 1 visits today)