fbpx

Print Options:

Σεκέρ Παρέ

Yields1 Serving

Πρόκειται για λαχταριστά, μικρά μπισκότα, αφράτα, με υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και ελαφρώς ψιχουλιαστή υφή, που οφείλεται στο σιμιγδάλι που προστίθεται στη συνταγή, σιροπιαστά, με ελαφρύ άρωμα εσπεριδοειδών και στολισμένα με ολόκληρο λευκό αμύγδαλο, που δένει μοναδικά με τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνουν στο στόμα, η απολαυστική τους γεύση αιχμαλωτίζει τον ουρανίσκο και είναι αδύνατον να δοκιμάσεις μόνο ένα!

δια χειρός των μαθητών “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Γαλατσίου

Τα Πολίτικα “σεκερ παρέ” ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής, στο πλαίσιο του εργαστηρίου “Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Τσουκαλά Απόστολου, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και της κας Ευσταθίας Λύρα, Τεχνολόγου Τροφίμων.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 900 g μαργαρίνη μαλακή
 400 g ζάχαρη κρυσταλλική
 500 g αμύγδαλο ολόκληρο ξεφλουδισμένο
 4 αυγά
 50 g σιμιγδάλι ψιλό
 50 g σιμιγδάλι χοντρό
 1250 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 20 g μπέικιν πάουντερ
 1 κ.γ αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 1500 g νερό
 2000 g ζάχαρη κρυσταλλική
 300 g γλυκόζη
 1 πρέζα βανίλια
 ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ώσπου να αφρατέψουν και μετά όλα τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.

2

Το πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και καρφώνουμε από πάνω ένα αμύγδαλο ολόκληρο.

3

Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15’.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει.

5

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γλυκόζη και όταν αρχίσει και πάλι να βράζει ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι.

6

Το αφήνουμε για 2 λεπτά και το σβήνουμε.

7

Με το που ξεφουρνίζουμε το σεκέρ παρέ απ’ το φούρνο, το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι. Καλή απόλαυση!