Η συνταγή ειναι από τους αρτοποιούς Μιχάλη Σέκκα και Διονυσία Χρήστου

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 5 πορτοκάλια φρέσκα, κομμένα σε κύβους
 1200 g βούτυρο αγελάδος 82%
 600 g μαλακή μαργαρίνη
 400 g μέλι
 16 αυγά 
 750 g τρούφα υγείας ΙΟΝ
 20 g βανίλια 
 100 g μπέικιν πάουντερ 
 3900 g αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε σε κύβους τα πορτοκάλια, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με 500 γρ. νερό και 150 γρ. μέλι για 1,5 ώρα περίπου έως να βράσουν.

2

Στη συνέχεια χτυπάμε τα δύο είδη βουτύρου με το μέλι στο μίξερ, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα πορτοκάλια μαζί με το χυμό τους,  ανακατεύοντας και τη βανίλια.

3

Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι και την τρούφα. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί ελαφρά. Έπειτα, ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο, κλείνοντάς την με μεμβράνη.

4

Τέλος, πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και ψήνουμε στους 160°C για 25 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 5 πορτοκάλια φρέσκα, κομμένα σε κύβους
 1200 g βούτυρο αγελάδος 82%
 600 g μαλακή μαργαρίνη
 400 g μέλι
 16 αυγά 
 750 g τρούφα υγείας ΙΟΝ
 20 g βανίλια 
 100 g μπέικιν πάουντερ 
 3900 g αλεύρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε σε κύβους τα πορτοκάλια, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με 500 γρ. νερό και 150 γρ. μέλι για 1,5 ώρα περίπου έως να βράσουν.

2

Στη συνέχεια χτυπάμε τα δύο είδη βουτύρου με το μέλι στο μίξερ, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα πορτοκάλια μαζί με το χυμό τους,  ανακατεύοντας και τη βανίλια.

3

Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι και την τρούφα. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί ελαφρά. Έπειτα, ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο, κλείνοντάς την με μεμβράνη.

4

Τέλος, πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και ψήνουμε στους 160°C για 25 λεπτά.

Σφαίρα πορτοκάλι σοκολάτα
(Visited 52 times, 1 visits today)