από τον JOY KIRKLAND, (Ζαχαροπλάστης)
Τα αγαπημένα cupcakes που έχουν γίνει συνώνυμο της απόλαυσης σε μια συνταγή που θα λατρέψουν όλοι.

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ CUPCAKES
 400 g ζάχαρη
 240 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1.25 g αλάτι
 115 g βούτυρο γάλακτος (ή 120 ml γάλα με 3 ml ξύδι)
 2 ολόκληρα αυγά
 5 g μαγειρική σόδα
 4 g βανίλια
 225 g βούτυρο
 30 g σκόνη κακάο
 240 ml νερό που βράζει
 Κεράσια κονσέρβα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
 250 ml ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 125 ml ταχίνι
 500 ml ζάχαρη σε σκόνη
 7 ml εκχύλισμα βανίλιας
 1 ml φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
 μια τσιμπιά αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε χαρτί στα φορμάκια των muffin. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό δοχείο, αναμειγνύουμε τα αυγά, το βούτυρο γάλακτος, τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό που βράζει αφήνοντας το μείγμα να κοχλάσει για μερικά δευτερόπλεπτα και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το μείγμα με το αλεύρι.

3

Ανακατεύουμε μερικές φορές για να κρυώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι για να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε 3 από τα κεράσια στον πάτο του κάθε cup, πριν προσθέσουμε 56 γρ. βούτυρο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
4

Χτυπάμε το ταχίνι με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Γαρνίρουμε τα cupcakes με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ CUPCAKES
 400 g ζάχαρη
 240 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1.25 g αλάτι
 115 g βούτυρο γάλακτος (ή 120 ml γάλα με 3 ml ξύδι)
 2 ολόκληρα αυγά
 5 g μαγειρική σόδα
 4 g βανίλια
 225 g βούτυρο
 30 g σκόνη κακάο
 240 ml νερό που βράζει
 Κεράσια κονσέρβα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
 250 ml ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 125 ml ταχίνι
 500 ml ζάχαρη σε σκόνη
 7 ml εκχύλισμα βανίλιας
 1 ml φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
 μια τσιμπιά αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε χαρτί στα φορμάκια των muffin. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό δοχείο, αναμειγνύουμε τα αυγά, το βούτυρο γάλακτος, τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό που βράζει αφήνοντας το μείγμα να κοχλάσει για μερικά δευτερόπλεπτα και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το μείγμα με το αλεύρι.

3

Ανακατεύουμε μερικές φορές για να κρυώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι για να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε 3 από τα κεράσια στον πάτο του κάθε cup, πριν προσθέσουμε 56 γρ. βούτυρο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
4

Χτυπάμε το ταχίνι με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Γαρνίρουμε τα cupcakes με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Σοκολατένια cupcakes με κεράσια και βούτυρο από ταχίνι
(Visited 44 times, 1 visits today)